BOEK - Spiritualiteit dichtbij in veertien teksten

Titus Brandsma - Adveniat – Redactie Anne-Marie Bos – 255 p. – paperback

BOEK - Spiritualiteit dichtbij in veertien teksten
25.50 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeB-TITUS BRANDSMA
Op de voorzijde zien we karmeliet en wetenschapper Titus Brandsma geconcentreerd aan het werk. Deze Nijmeegse hoogleraar in de filosofie en de geschiedenis van de mystiek was vanuit zijn bewogenheid betrokken bij tal van maatschappelijke, bestuurlijke, culturele en religieuze activiteiten.
Tekenend was zijn publiekelijk verzet, al vanaf 1933, tegen het opkomende nationaalsocialisme en de Jodenhaat in Duitsland. Voor hem was dit denken en handelen onverenigbaar met het katholiek geloof.
Op 19 januari 1942 kwam de buitenwereld op grove wijze Titus' werkkamer binnen. De Gestapo pakte Titus Brandsma op vanwege zijn verzet tegen het nationaalsocialisme en verzegelde de werkkamer. Titus kwam niet meer terug. Hij stierf in gevangenschap in het concentratiekamp Dachau.
In dit boek zijn veertien teksten van de zaligverklaarde Titus Brandsma samengebracht, vaak fragmenten van uitgebreidere geschriften die zijn brede belangstelling laten zien. Veertien wetenschappers is gevraagd om een van de teksten te lezen en daar een reflectie op te geven, ieder vanuit de eigen expertise. Ze werpen een verrassend licht op deze teksten en op de veelzijdige wetenschapper die het Titus Brandsma Instituut nu al vijftig jaar inspireert.